Koeajo: 2019 Hyundai Tucson 1.6 T-GDI

Katumaasturi valitaan usein dieselmoottorilla pienemmän kulutuksen toivossa. Jos kuitenkin vuosittaisia ajokilometrejä kertyy kohtalaisesti, tarjoaa nykyaikainen bensakonekin mielenkiintoisen vaihtoehdon. Hyvänä esimerkkinä on uusi Hyundai Tucson, jonka turboahdettu bensiinimoottori on nautinnollisen tehokas, mutta silti kohtuullisen taloudellinen voimanlähde myös katumaasturiin.

Uudistuneeseen Hyundai Tucsoniin on tarjolla mukavan laaja valikoima moottori- ja voimansiirtovaihtoehtoja. Dieselmoottorina palvelee 1.6 CRDI, josta löytyy kaksi tehoversiota; 115 tai 136 hv. Malliston huipulla on vielä kevythybridi, jossa 2.0-litraisen dieselmoottorin parina on sähkömoottori. Bensiinimoottoriksi on valittavissa joko vapaastihengittävä 1.6 MPI (132 hv) tai turboahdettu 1.6 T-GDI (177 hv). Perusmoottoreiden parina on aina manuaalivaihteisto ja etuveto. Tehokkaampien moottorivaihtoehtojen yhteydessä vaihteistona on 7-portainen DCT-kaksoiskytkinautomaatti, ja voimansiirtona joko etu- tai neliveto. Dieselmoottorinen kevythybridi on nelivetoinen ja varustettu 8-portaisella automaattivaihteistolla.

Saimme koeajoon etuvetoisen 1.6 T-GDI, jonka parina siis DCT-automaatti. Tässä ahdetussa moottorissa huipputehoa (177 hv) tärkeämpi lukema on 265 Nm:n huippuvääntö, joka on käytössä kierrosalueella 1500-4500 rpm. Koska huippuvääntö löytyy moottorin tärkeimmältä käyttöalueelta jo lähes tyhjäkäyntikierrroksilta alkaen, liikkuu auto varsin kevyellä kaasulla. Toisaalta turboahdetusta bensakoneesta löytyy tarvittaessa myös mukavan pirteä potku, kun sitä kaivataan. Automaatin kanssa Tucson on helppo ajettava ja samalla automaatti huolehtii myös kulutuksen pitämisessä kohtuullisena. 1.6 T-GDI -moottorilla ja automaattivaihteistolla Tucsonin yhdistetty kulutus on 7,7-7,8 l/100km ja CO2-päästöt 176-178 g/km (WLTP) varustelusta riippuen.

Hiljainen moottori parantaa myös matkustusmukavuutta. Ainoastaan karheasta asfaltista johtuvia rengasääniä kantautui välillä sisätiloihin, mutta muuten Tucsonin tilavassa matkustamossa on mukavan hiljaista. Uudistunut Tucson on varusteltu aiempaa monipuolisemmalla tietoviihdejärjestelmällä. 7-tuumainen värikosketusnäyttö kuuluu kaikkien mallien vakiovarusteluun. Style ja Premium -malleissa on 8-tuumainen näyttö ja navigointi. Koeajettuun Style-varusteluun sisältyvät lisäksi avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, matkapuhelimen langaton lataus Qi-standardin sisältäville puhelimille, peruutuskamera, peruutustuka taakse, lämmitettävä ohjauspyörä, nahkaverhoiltu kojelauta, sähkötoiminen takaluukku ja 18″ vanteet. Ulkoisesti uudistuneen Tucsonin voi tunnistaa uudesta etusäleiköstä sekä uutta muotoa saaneista etu- ja takapuskurista. Yhteensä 11 ulkovärin valikoimassa on kolme uutta vaihtoehtoa; Olivine grey, Stellar blue ja Champion blue.

Hyundai Tucsonin hinnat alkavat houkuttelevasti 28 990 eurosta. Automaattivaihteisen 1.6 T-GDI -mallin lähtöhinta on 33 990 euro, mutta nyt on saatavissa erikoismallina 30 590 euron hintaan. Koeajetun 1.6 T-GDI 7-DCT Style -mallin lähtöhinta on 39 990 euroa.