Koeajo: Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-shift

Toyota Aygo on uudistunut mutta säilyttänyt helposti tunnistettavan X-keulailmeen. Ajovaloumpiot ovat uudet, ja niihin on nyt integroitu päiväajovalot. Matkustamon puolella uutta ilmettä luovat grafiitinharmaa tai musta sisustus sekä uudet istuinverhoilut lähes kaikissa varustetasoissa.

Fiiliksen mukaan

Jotta autoon saa persoonallista ilmettä, on Toyota Aygoon valittavissa värejä korostavia varustetasoja. Perusmalli on x-play, joka on saatavissa lähes kaikilla ulkoväreillä. Auton perusvarustelu sisältää ilmastoinnin, sähkölasit edessä, nahkaverhoillun ohjauspyörän ja musta-harmaan kangasverhoilun. x-play -malliin on saatavissa paketteja, joilla auton varustelua voi päivittää helposti. Valittavissa on Plus-paketti, joka sisältää 7” kosketusnäytön, peruutuskameran, 15” kevytmetallivanteet ja tummennetut takalasit. Safety Sense -paketin mukana tulevat Pre-Collision -turvajärjestelmä, kaistavahti, automaattisen ilmastointi ja valoautomatiikka. Connectivity mahdollistaa älypuhelimen integroinnin auton kosketusnäytöllä. Näiden pakettien lisäksi x-cite -mallin voi varustaa vielä sähköisesti avattavalla kangaskatolla kesäisiä kelejä varten.

Auto on saatavissa myös x-cite, x-trend ja x-clusiv -varusteluilla. x-cite -mallin tunnistaa violetista ulkoväristä ja mustasta katosta. x-trend -mallin kokomustassa värityksessä korostuvat siniset koristeosat auton ulko- ja sisäpuolella. Malliston huipulla on vielä x-clusiv, jonka erikoispiirteenä hopeinen tai sininen ulkoväri sekä musta katto.

3-pyttyinen

Moottorin valintaan ei tarvitse käyttää yhtä paljon pohdintaa, sillä Toyota Aygon voimanlähde on aina 3-sylinterinen ja 1.0-litrainen, vapaastihengittävä bensiinimoottori. Moottoria täyttää nyt Euro 6.2 –päästömääräykset. Uudistuksia ovat mm. polttoaineen suihkutusjärjestelmän kaksoissuuttimet, suurempi puristussuhde, entistä laajempi matalakitkakomponenttien käyttö, jäähdytetty pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR) sekä entisestään parannettu tasapainotusakseli. Pikkuisen bensamoottorin huipputeho on 53 kW (72 hv) ja vääntö 93 Nm. Tehot riittävät pikkuautolle, mutta niiden saaminen käyttöön vaatii moottorilta hieman kierroksia. Huipputeho saavutetaan moottorin kiertäessä 6000 rpm ja vääntö 4400 rpm:n kohdalla. Moottorin kierrosten noustessa äänet kuuluvat selvästi matkustamoon asti. Auto on parhaimmillaan kaupungissa, mutta pärjää myös matka-ajossa.

Moottorin pariksi on valittavissa jo manuaali- tai x-shift -automaattivaihteisto. Tarkemmin sanottuna x-shift ei ole perinteinen automaatti, vaan automatisoitu manuaalivaihteisto. Vaihtamisen voi antaa tietokoneen tehtäväksi, tai hoitaa vaihdot vaihdekepin tai ohjauspyörän vaihdevipujen avulla. x-shift helpottaa ajamista, mutta kovin mukava se ei ole. Vaihdot vievät paljon aikaa ja tietokone valitsee välillä vaihtohetket hieman erikoisesti, eikä moottorin heikko alavääntö helpota tilannetta. Kuljettaja voi myös määrätä vaihdot itse, mutta silti tapahtumassa on viivettä. Itse valitsisin autoon ehdottomasti perinteisen manuaalivaihteiston, mutta toinenkin vaihtoehto on siis tarjolla.

Uuden Toyota Aygo-malliston hinnat alkavat 13 605 eurosta. Malliston huipulla olevan x-clusiv -mallin lähtöhinta on 17 753 euroa.