MP 19 Moottoripyöränäyttely – Kevättä odotellessa

Viime viikonloppu oli monelle motoristille se talven odotetuin. Pitkä talvi alkaa viimein taittua kevään puolelle ja on aika suunnata katseet tulevan ajokauden suuntaan. Perinteisesti Helsingin Messukeskuksessa järjestetty MP-19 veti jälleen mukavan kävijämäärän, 57 000 messuvierasta.

Perinteinen oli myös messuohjelma; kattava varustemyynti, tulevan kauden moottoripyöräuutuudet, koeajorata, Miss MP-19, Petrol Circus…ja menipä yksi pari naimisiinkin messujen yhtenä ohjelmanumerona. Onnea kovasti toimituksen puolesta tuoreelle avioparille!

Runsaasti uutuuksia

Huolimatta runsaasta oheisohjelmasta tärkein asia, eli moottoripyörät olivat tietenkin messujen pääroolissa. Kaudelle 2019 on luvassa aivan uusia malleja, sekä runsaasti päivityksiä jo olemassa olevaan mallistoon lähes kaikilta merkeiltä. Kattaus oli siis enemmän kuin kohdallaan. Muutama otanta lienee paikallaan vuoden 2019 uutuuksista.

Harley-Davidson esitteli uuden power cruiserinsa, mallimerkintää FXDR 114 noudattavan Softtailinsa. Pitkäkeulainen ja melko matala uutuus on päivitetty muun muassa komposiitti-ja alumiiniosilla, pyörässä on esimerkiksi alumiininen takaswingi ja alarunko, sekä komposiittilokasuojat.

Indianilla oli näytillä uusi FTR 1200-malli, joka edusta Flat Track henkeä ja eroaa merkin muista malleista mielestäni edukseen. 1203 kuutioinen V-twin moottori pukkaa ulos 120hv:n tehot ja putkirunkoisena paketti on saatu pysymään hoikissa mitoissa.

Suzukiharrastajille oli namupalaa tarjolla merkin esitellessä uuden Katanan. Messuille oli hienosti tuotu näytille se alkuperäinen, legendaarinen Katana uuden mallin viereen, joten jokainen pääsi vertailemaan livenä kuinka onnistuneen retropyörän Suzuki oli onnistunut klassikosta luomaan.

Yamaha esitteli uuden Tenere XTZ 700:n, joka jakaa voimanlähteen Yamahan MT-07:n kanssa. Lisäksi esillä oli uudet YZF-R125, YZ 250, sekä kolmipyöräisen Yamaha Nikenin, GT-malli.

KTM toi näytille uudet 790 Adventuren ja Adventure R:n. Duke 790:een perustuvaa moottoria on hieman modattu, teholukemaa on laskettu 10 hv mahdollistaen pyörän sijoittamisen A2 korttiluokkaan. Kotarilla oli myös näytillä mm.uudistettu Super Duke 1290 GT.

Triumph esitteli uuden Scrambler 1200 XC:n, joka miellytti allekirjoittaneen silmää kovasti. Trumpalla on tehty hienoa työtä Scramblereiden parissa ja kasassa on komean näköinen paketti. Samasta pyörästä on myöskin saatavana paremmin varusteltu XE-versio.

Kawasaki toi messuille päivitetyn H2 mallin, Ninja H2 SX SE + pyörästä puristetaan tehoja peräti 231 hv. Maltillisemmassa päässä mallistoa kevarit uusiutuivat ja uusi Z125 esiteltiin.

Tässä vain osa laajasta tarjonnasta. Nyt kun vielä tulisivat ne ajokelit! Vielä on hyvin aikaa tehdä vaikka kaupat uudesta pyörästä, tai puunata ja huoltaa oma ajokki viimeisen päälle kesää varten.

Loppuun kuvakollaasi messuilta, nähdään tien päällä!