Seat Leon TGI Evo kaasuhybridi

Seat Leon on nyt saatavissa myös kaasuhybridinä. Leon TGI Evon 1.5-litrainen nelisylinterinen turboahdettu suorasuihkutusmoottori perustuu TSI-bensiinimoottoriin. Autolla voidaan ajaa joko maa/biokaasulla tai bensiinillä.

Kehittyneen kaasumoottorin suorituskyky ja palamisprosessin taloudellisuus on optimoitu yhdistämällä edistynyt start-stop-järjestelmä, viimeisimmän sukupolven muuttuvageometrinen VTG-turboahdin ja Miller-työkierto. Moottorin komponentteja on lisäksi muokattu paremmin kaasukäyttöön soveltuviksi. Kromi-nikkelipäällysteisisissä männissä käytetään uudenlaisia kaasumoottorille tarkoitettuja männänrenkaita, venttiili-istukat on vahvistettu kulutuskestävyyden lisäämiseksi ja venttiilien avautumista on lisätty kaasun kierron tehostamiseksi palotilassa.

Leon TGI Evo 1.5-litrainen moottori tuottaa tehoa 131 hv ja vääntöä 200 Nm. Vaihteistoksi on valittavissa joko kuusivaihteinen manuaali tai seitsemänportainen kaksoiskytkinautomaatti. Leon TGI Evon kaasukapasiteetti on 17,7 kg, mikä mahdollistaa noin 500 kilometrin toimintamatkan. Mikäli maa-/biokaasu loppuu, polttoaineeksi vaihtuu automaattisesti bensiini, joka riittää vielä 150 kilometrin lisämatkalle (polttoainesäiliön kapasiteetti 9 litraa). Kokonaistoimintamatka on noin 650 kilometriä.

Seat Leon TGI Evon hinnat alkavat 21 946,34 eurosta.