Sulavalinjainen Mercedes-Benz CLA Shooting Brake tulossa syksyllä

Uusi Mercedes-Benz CLA Shooting Brake jatkaa edeltäjästä tutuilla linjoilla; pitkä konepelti, kompakti matkustamo coupemaisine ikkunalinjoineen ja takaosan lihaksikas hartialinja. CLA Shooting Braken ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on 0.26 eli korimuotoilusta johtuen hieman korkeampi kuin Coupé-mallin 0.23.

Edeltävään malliin verrattuna uutuus on 48 milliä pidempi, 53 milliä leveämpi ja 2 milliä matalampi. Tavaratilan koko on kasvanut vain maltilliset 10 litraa lukemaan 505 litraa, mutta käytettävyys on parantunut merkittävästi, sillä takaluukun aukon leveys on kasvanut 635:stä 871 milliin. Luukku voidaan lisäksi avata kosketuksetta Easy-Pack- ja lisävarusteisella Hands-free Access -toiminnoilla.

Kasvanut raideleveys, alhainen painopiste ja taka-akselin monipistetuenta lupailevat CLA Shooting Brakelle urheilulliset ajo-ominaisuudet. Pyöräntuenta on optimoitu akustisilla tukivarsilla ajomukavuutta ja äänettömyyttä silmällä pitäen. Valinnaisvarusteena autoon saa mukautuvan alustavaimennuksen. CLA Shooting Brake -malliston huipulla on nelisylinterinen ja etuvetoinen CLA 250 -bensiinimoottori (165 kW/225 hv ja 350 Nm), jossa voimansiirrosta vastaa 7G-DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. Mallin yhdistetty kulutus on 6,2–6,5 l/100 km ja CO2-päästöt 143–149 g/km. Kaksilitraisessa suorasuihkutusmoottorissa on vakiovarusteena hiukkassuodatin.

Mallin lanseeraukseen mennessä syyskuussa tarjolle tulee valikoima bensiini- ja dieselmoottoreita varustettuna sekä käsivalintaisilla että kaksoiskytkinvaihteistoilla ja joko etu- tai 4Matic-nelivetomalleina.