Uusi Ford Kuga saatavana kevythybridinä, ladattavana hybridinä ja täyshybridinä

Ford esitteli täysin uuden Kuga katumaasturin. Uutuus on Fordin kaikkien aikojen sähköistetyin ajoneuvo. Mallistoon kuuluvat ladattava Kuga Plug-In-Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (kevythybridi) ja Kuga Hybrid (täyshybridi). Auto on valittavissa myös Fordin 1.5 tai 2.0 -litraisella EcoBlue-dieselmoottorilla tai 1.5 EcoBoost-bensiinimoottorilla.

Täysin uudessa Kugassa on entistäkin enemmän intuitiivisia mukavuusvarusteita ja kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, jotka pitävät kuljettajan yhteydessä ulkomaailmaan ajon aikana. Näitä edistyksellisiä tekniikoita ovat FordPass Connect ‑modeemi, langaton latausalusta ja 8 tuuman kosketusnäytöllä varustettu Fordin SYNC 3 ‑tietoviihdejärjestelmä. Autossa esitellään myös 12,3 tuuman LCD-mittaristo, joka on entistä informatiivisempi, intuitiivisempi ja selkeämpi.

Uudet Stop & Go-, liikennemerkkien tunnistus- ja kaistanpitoavustin -teknologiat antavat kuljettajalle lisää varmuutta pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä ja moottoritieajossa, ja ennakoiva kaarrevalojärjestelmä ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavat ajovalot auttavat kuljettajaa näkemään paremmin pimeällä. Tuulilasinäyttö auttaa kuljettajaa pitämään katseensa tiessä, ja Active Park Assist 2 ‑pysäköintiavustin mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin yhdellä painikkeen painalluksella.

Kuga on Euroopassa Fordin myydyin SUV ja kolmanneksi myydyin Ford-malli Fiestan ja Focuksen jälkeen. Vuonna 2018 myydyt 153 800 Kugaa olivat merkittävä tekijä Fordin SUV-myynnin yli 19 prosentin kasvussa.