Uusiin Volvoihin voi tankata uusiutuvaa dieseliä

Volvo Cars tarjoaa Volvo -kuljettajille mahdollisuuden tankata autoonsa fossiilitonta uusiutuvaa HVO100-dieseliä. Yhteensopivat autot ovat vuodesta 2015 lähtien julkaistuja Volvon SPA- ja CMA-alustoille perustuvia malleja, joissa on Volvon oma nelisylinterinen dieselmoottori. Mallit ovat uusille alustoille tehdyt XC90, S90, V90, V90 Cross Country, XC60, V60, V60 Cross Country sekä XC40. Mitään muokkauksia autoihin ei tarvitse tehdä. Vanhemmille alustoille rakennetut Volvo -mallit eivät ole yhteensopivia HVO100-polttoaineen kanssa. Ongelmatapauksissa takuu ei silloin ole voimassa.

Volvon dieselprojektissa on suoritettu perusteellisia käytännön testejä uuden polttoaineen kanssa. Tällä hetkellä Suomessa löytyy HVO100-dieseliä esim. Neste MY uusiutuva diesel -tuotemerkkinä. HVO tarkoittaa vetykäsiteltyä kasviöljyä ja HVO100 on hyväksytty parafiinista dieseliä koskevan eurooppalaisen EN15940-polttoainestandardin mukaan. Fossiiliton uusiutuva polttoaine vähentää CO2-kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia.

Tänä päivänä myös tavalliseen dieseliin voi olla sekoitettuna jopa 49-prosenttisesti HVO:ta. Tämän tyyppinen yhdiste on hyväksytty polttoaine kaikille dieselkäyttöisille Volvoille.