Koeajo: Dacia Duster TCe 150 4×4 Prestige

Katumaasturi on haluttu, mutta usein kohtuullisen kallis autovalinta. Varsinkin, jos haluaa nelivedon, voi lähtöhinta nousta selvästi. Aina ei kuitenkaan nelivedosta joudu maksamaan liikaa, ei edes kovin paljon. Dacia Duster nimittäin tekee selvän poikkeuksen trendiin. Etuvetoisen Dusterin lähtöhinta on 14 399 euroa, ja nelivedon saa omakseen jo 20 399 eurolla. Hinta kuulostaa vähintäänkin houkuttelevalta, joten tutkitaan tarkemmin mitä paketti pitää sisällään.

Dacia Duster uudistui loppuvuodesta 2017. Toisen sukupolven Duster näyttää tutulta, mutta on ilmeeltään edeltäjää ryhdikkäämpi. Myös matkustamo uudistui. Uuden kojelaudan ansiosta ohjaamo on selvästi kuljettajakeskeisempi tunnelma. Ohjauspyörässä on korkeussäädön lisäksi nyt myös etäisyyssäätö, ja istuin on muotoiltu tarjoamaan entistä parempi sivuttais- ja reisituki.

Dusterin perusmoottorina on TCe 100 eli 1.0-litrainen, turboahdettu, 100-hevosvoimainen bensiinimoottori. Tehokkaampi moottorivaihtoehto on uusi 1.3-litrainen, joka on syntynyt Renault-Nissan-Mitsubishi -allianssin ja Daimlerin yhteistyönä. Dusterissa 1.3-litrainen on saatavissa kahtena tehoversiona; 130 tai 150 hv. Saimme koeajoon tehokkaamman eli TCe 150 -mallin, joka mallimerkinnän mukaisesti tarjoaa tehoa 150 hv (110 kW) ja vääntöä 250 Nm. Tämä moottori on saatavissa joko etuvetoisena tai nelivetoisena versiona. Etuvetoisessa mallissa vaihteisto on 5-portainen, kun taas tässä nelivetoisessa vaihteita on kuusi.

Ensimmäinen liikkeellelähtö aiheuttaa pienen yllätyksen, sillä ensimmäinen vaihde on todella lyhyt. Mutta niin ovat myös 2, 3, ja 4 -vaihteet. Vasta 5. ja 6. pykälä ovat pidemmillä välityksillä. Ratkaisulla on haettu etenemiskykyä maastoon. Kaupungissa ajaessa vaihteita saa olla koko ajan veivaamassa, mutta kaikkeen näköjään kuitenkin tottuu.

Etu- vai neliveto

Olin jo valmis tuomitsemaan Dusterin tämän erikoisen ratkaisun perusteella, kunnes ymmärsin auton ajatuksen. Neliveto ei ole suunniteltu kaupunkiin, sillä kaupungissa pärjää pelkällä etuvedolla. Neliveto on suunniteltu niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Tästä syystä autoissa on myös erilaiset vaihteistot. Kun ensimmäisen kerran pääset paikkaan, mihin et etuvetoisella henkilöautolla viitsisi ajaa, on Duster voittanut sinut puolelleen. Se haluaa olla enemmän kuin katumaasturi. Se haluaa olla oikea maasturi, vaikka ei omaakaan aivan kaikkia perinteisille maastureille luokiteltavia ominaisuuksia.

Kun huomioidaan auton 210 mm maavara, hyvä lähestymis- (30 astetta) ja jättökulma (33 astetta), tarjoaa Duster yllättävän paljon eväitä maastoajoon. Mäkilähtöavustin kuuluu vakiovarusteluun. Nelivetomalleissa on myös alamäkihidastin, joka toimii myös peruuttaessa. Nelivetoisissa on vetotavanvalintakytkin, jolla voi valita etuvedon, automaattisesti kytkeytyvän nelivedon tai hitaissa nopeuksissa lukittavan nelivedon. Nelivedon lukitus jakaa voiman etu- ja taka-akselin välillä 50/50 -suhteessa.

Vaikka hintaero etuvedon ja nelivedon välillä on pieni, kannattaa valinnassa huomioida käyttötarve. Neliveto on ehdoton valinta, mutta vain jos oikeasti tarvitset sitä. Jos liikut vain kaupungissa ja maantiellä, on etuveto ehkä parempi valinta. Koeajettu Dacia Duster TCe 150 4×4 Prestige -edustaa malliston huippua 22 699 euron lähtöhinnallaan. Kun huomioi auton ominaisuudet, on hinta vähintäänkin edullinen.